Consiliul Local Timișoara a desemnat, în ședința de marți seara, administratorul special al Colterm, după ce societatea a intrat în insolvență. Este vorba de Cristian Amza, șeful USR Giroc, care a și candidat din partea partidului pentru Primăria Giroc la alegerile locale de anul trecut.

Potrivit Primăriei Timișoara, Cristian Amza are 40 de ani și este de profesie economist/expert contabil. Este absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatica de Gestiune și are un Master în Contabilitate Internațională – Managementul Riscului în Afaceri Internaționale. Administratorul special al Colterm are o experiență de 17 ani în societăți profesionale de contabilitate și în consultanța de afaceri și management. El activează pe piața de energie regenerabilă din 2012, gestionând investiții străine directe, dar și unele autohtone. 

În calitate de administrator special, Cristian Amza va avea următoarele atribuții principale: va propune, potrivit legii, un plan de reorganizare a societății; va administra activitatea societății, sub supravegherea administratorului judiciar; informează Primăria Municipiului Timișoara cu privire la toate acțiunile întreprinse de administratorul judiciar; sesizează Primăria Municipiului Timișoara asupra tuturor deficiențelor de natură a periclita funcționarea societății; va formula contestații în cadrul procedurii de insolvență”, a informat Primăria Timișoara.

Cristian Amza va primi un salariu brut lunar de 21.000 lei. Propunerea ca administrator special al Colterm să fie desemnat președintele USR Giroc a fost votată inclusiv de către consilierii locali din PNL și PSD.

În acest moment, 100% salvarea Colterm ține de USR. Cristian Amza a fost candidatul USR pentru Primăria Giroc. Acum Amza este recompensat pentru că și-a asumat o candidatură la Giroc. Noi o să votăm propunerea și vă urăm succes în salvarea Colterm. Vreau doar să vă amintesc că 50.000 abonați depind de deciziile pe care le ia Coltermul”, a afirmat Adrian Lulciuc, consilier local PNL.

Această propunere este mai degrabă pusă cu iresponsabilitate decât cu responsabilitate. Administratorul special este cel care administrează activitatea de zi cu zi a Colterm. Să veniți cu un personaj politic pur ca propunere, cu cineva care nu a văzut în viața lui Colterm, care nu are experiență și trebuie să scoată Colterm din această iarnă, din insolvență, cred că înseamnă un sfârșit pe care-l previzionam de mult timp pentru această societate”, a precizat Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei.

Văd că încet, încet Giroc va face parte din sistemul centralizat de termoficare”, a precizat și Radu Țoancă, consilier local PSD.