Consiliul Județean Timiș intenționează să realizeze o acțiune inedită după sărbătorile de iarnă. Astfel, în colaborare cu Direcția Silvică Timiș, instituția pornește o acțiune ecologică de replantare a brazilor de Crăciun cumpărați în ghiveci, într-o zonă montană.

Fiecare nou an îl începem cu imaginea dezolantă a brazilor de Crăciun uscați, aruncați la colțurile străzilor. Știu că în ultimii ani mulți dintre voi ați ales brazii ecologici, naturali, cu rădăcini în ghiveci, în detrimentul celor tăiați – o încercare de a face lucrurile altfel! Consider că este un gest care trebuie susținut și încurajat. Acesta este motivul pentru care anul acesta le-am propus colegilor mei din Consiliul Judeţean Timiş, în colaborare cu Romsilva – Directia Silvica Timis, să organizăm la finalul sărbătorilor de iarnă o campanie de strângere a brazilor în ghiveci”, a explicat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

Așadar, timișorenii sunt încurajați să aducă brazii la Muzeul Satului Bănățean, în perioada 3 – 21 ianuarie, iar replantarea acestora se va realiza, până la primăvară, într-o zonă din județ indicată de cei de la Direcția Silvică Timiș, în funcție de numărul pomilor strânși.

În acest fel le răspundem timișenilor care în anii trecuți au cumpărat brazi în ghiveci și n-au știut ce să facă după sărbători cu ei, dar și acelora care n-au cumpărat (încă) brazi în ghiveci pentru că nu știau ce ar putea face cu ei”, a precizat Cristian Moș.