Vom avea un magazin Ikea lângă Timișoara, la Dumbrăvița, până la finalul anului viitor. Astăzi a fost dată prima lopată la fundația acestei construcții. La eveniment au participat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, precum și cel al comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin.

Timișoara este primul oraș din țară, după București, care va găzdui, la granița cu comuna periurbană Dumbrăvița, un magazin IKEA. Azi am dat prima lopata la fundația acestei construcții, împreună cu Horia Bugarin, primarul Dumbrăviței și cu managerul IKEA Timișoara, Nicoletta Muscinelli. E un semnal puternic de optimism și încredere pe care investitorii îl au în viitorul orașului nostru – orașul cel mai dinamic din România. Magazinul de mobilă a presimțit o evoluție spectaculoasă: zilele acestea, Timișoara s-a clasat pe primul loc în topul orașelor mari din România care atrag cele mai importante investiții imobiliare din țară, cu proiecte în derulare de aproape un miliard de euro. Aproape 50% din banii din imobiliare care nu merg spre București, merg spre orașul nostru. Am discutat la începutul acestui an cu cei de la IKEA despre oportunitățile pe care le are Timișoara. Aceștia doresc să întărească lanțurile de servicii și logistică locală. Sunt sigur că noul magazin va servi ca o ancoră pentru un întreg ecosistem care se va dezvolta în jurul lui”, a declarat Dominic Fritz.

Noul magazin Ikea a intrat astăzi în șantier, iar lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârșitul anului 2022. Investiția va crea cel puțin 250 de noi locuri de muncă.