În discursul rostit ieri în plenul Parlamentului, domnul Nicolae Ciucă a atins şi problema finalizării procesului de retrocedare a proprietăţii private.

Aceasta să fie oare una dintre priorităţile viitorului Guvern? Faptul că premierul actual lansează tema „restitutio in integrum” acum în plină criză sanitară şi economică este cel puţin curios.

Se ştie că România pierde zilnic clădiri de patrimoniu, terenuri, spaţii publice din cauza unei legi unice în spaţiul excomunist. Niciun alt stat din fostul bloc estic nu a retrocedat atât de mult precum România. Mii de poziţii din inventarul statului au ajuns de multe ori pe mâna mafiei retrocedărilor, s-au produs drame în acest sens, iar Timişoara reprezintă un trist exemplu.

Probabil toţi ne amintim de spitalul evacuat de către o familie de romi din Timişoara, operaţiune posibilă doar din cauza acestei legi blestemate „restitutio in integrum”. Oare de ce a simţit sau poate acceptat domnul general Ciucă să abordeze această temă chiar la învestirea noului Executiv?!

Autor: N. Ivan

Preluare foto: reddit.com