Sunt șanse să fie deschis un nou punct internațional de trecere a frontierei în județul Timiș. Și anume, la Beba Beche, la granița cu Serbia. PNL Timiș anunță că senatorul Alina Gorghiu a discutat, vineri, în Senat, cu ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi, despre acest subiect.

Argumentele pentru deschiderea acestui nou punct de frontieră sunt multe: intensificarea schimburilor economice, culturale, educative, sportive, descurajarea traficului ilegal de orice fel, un grad sporit de securitate a frontierelor etc. Ca să nu mai vorbim de faptul că localnicii nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri în plus pentru a ajunge de la Beba Veche la Szeged și invers”, a declarat Alina Gorghiu.

În perioada următoare, senatorul liberal de Timiș va face o nouă solicitare către Ministerul Afacerilor Externe, cât și Ambasadorului Ungariei la București, adresă pe care sunt invitați să semneze toți parlamentarii de Timiș.

Voi face un demers pentru impulsionarea tratativelor dintre Guvernul României și cel al Ungariei pentru deschiderea acestui punct internațional”, spune Alina Gorghiu.