Poliția Locală se pregătește să ridice numeroase rable abandonate pe domeniul public al Timișoarei. Astfel, în oraș vor fi mai multe locuri de parcare libere, în viitorul apropiat.

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că, în acest an, peste 1.660 de procese-verbale au fost date de polițiștii locali pentru proprietarii mașinilor staționate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public al orașului.

Am semnat astăzi încă un teanc de procese-verbale de ridicare de pe domeniul public a vehiculelor al căror drum era, mai degrabă, spre fier vechi decât pe străzile municipiului. Mai exact, în acest an, au fost identificate 1.429 de vehicule staționate neregulamentar și 238 erau mașini abandonate. Suntem în deficit de locuri de parcare în Timișoara, iar orice spațiu folosit în acest scop trebuie câștigat, mai ales că, nu de puține ori, erau mașini în care se depozitau obiecte nefolosite sau rable care nu au fost mișcate din loc de ani de zile. Trebuie să curățăm domeniul public și să îl redăm circuitului de parcare. Mă bazez în continuare pe spiritul civic al timișorenilor, să sesizeze și anul viitor asemenea cazuri”, a declarat Cosmin Tabără.

Viceprimarul Timișoarei îi îndeamnă pe cetățeni să sune la numerele de telefon 0256 968 sau 0256 246 112 sau să trimită un e-mail la adresa contact@politialctm.ro, dacă au cunoștință despre mașini abandonate de peste șase luni.