Sorin Grindeanu, proaspăt numit ministru al Transporturilor, a susținut o conferință de presă, sâmbătă, la Prefectura Timiș. Astfel, Grindeanu a anunțat că noul model de tramvai care va circula pe străzile Timișoarei, fabricat în Turcia, a fost omologat. Asta înseamnă că poate fi pus în circulație fără niciun fel de probleme.

Citisem prin presă, înainte de a fi ministru al Transporturilor, că este o mare discuție legată de un tramvai neomologat. Deși ieri am preluat ministerul, i-am întrebat pe colegii mei de acolo despre situație. O să transmit această omologare a tramvaiului, pe care am adus-o ieri de la Ministerul Transporturilor, astfel încât să nu stea acel tramvai de-o parte. Deci, este omologat, asta ca să închidem problema”, a declarat Sorin Grindeanu.

Concret, noul tramvai a primit omologare din partea Autorității Feroviare Române, organism aflat în subordinea Ministerului Transporturilor.

Vă reamintim că Primăria Timișoara intenționează să cumpere, cu fonduri europene, 21 de tramvaie noi, de mari dimensiuni. Valoarea unei singure garnituri se ridică la aproximativ două milioane de euro.