Primăria Timișoara se pregătește pentru venirea iernii. Reprezentanții instituției anunță că a fost activat Comandamentul de iarnă, în condițiile în care se anunță ninsoare în vestul țării, în următoarele zile. În aceste condiții, firma care se ocupă de deszăpezire și combaterea poleiului este pregătită să intervină cu utilaje și material antiderapant.

Am avut deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul să se desfășoare în condiții normale pentru sezonul de iarnă. Am primit asigurări de la societățile care se ocupă de deszăpezire că vor interveni imediat ce este nevoie”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Potrivit Primăriei Timișoara, curăţarea și transportul zăpezii se va realiza cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice, cum ar fi Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian și Piața Libertății.

Firma Brantner este pregătită să acționeze cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare. De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor.

Conform celor din primărie, și celelalte societăți ale consiliului local sunt pregătite să intervină: STPT, SDM, Horticultura, Aquatim, SC Piețe, precum și firmele de utilități.