Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a făcut publice niște statistici care arată că, între anii 2017 și 2019, în oraș au avut loc 1.350 de accidente rutiere, cu peste 1.600 de persoane implicate. Lațcău spune că de vină pentru numărul mare de accidente ar fi viteza excesivă.

1.380 au avut răni ușoare, 225 răni grave și 31 de morți. Avem o medie de 10 morți pe an în trafic. Care este cauza pentru care numărul de răniți și accidentele crește în fiecare an? Un motiv este viteza excesivă. Un alt motiv este nerespectarea cvasi-generală a legislației rutiere. Astăzi au avut loc 960 de treceri pe roșu în 10 intersecții de la ora 00:00 la ora 16:00. 960, o medie de 60 de treceri pe roșu pe oră. Avem 160 de intersecții semaforizate în Timișoara. Extrapolând de la cifrele de mai sus, numărul trecerilor pe roșu este pur și simplu amețitor. Nu putem să continuăm în același mod, nu putem să creștem viteza pe străzile din oraș știind că asta va crește și numărul de morți”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

Ruben Lațcău atrage atenția asupra faptului că este nevoie de un cadru legal care să permită Poliției Rutiere să folosească radarele și camerele primăriei, dar și să existe o colaborare eficientă între instituțiile de control și autoritățile locale.

Astfel, viceprimarul Lațcău spune că în prezent „șofatul în Timișoara a devenit un sport periculos și adesea sângeros. Am cerut o analiză mai pe larg de la centrul de management al traficului pentru toate intersecțiile pe care le supraveghem și voi trimite acest raport la Poliția Rutieră. Bineînțeles îl voi face și public”.