Imposter ar putea fi albumul pop rock al anului 2021, noua colaborare dintre Dave Gahan și Soulsavers fiind una care a mișcat piața muzicală. Cu o voce parcă tot mai profundă, Dave Gahan surprinde cu o producție alcătuită din piese aparținând unor artiști mari care au dominat scena americană blues, soul, country sau chiar rock.

Soulsavers reprezintă un proiect artistic care a debutat în urmă cu 20 de ani, ca o platformă de producție și postproducție. În anul 2015 a fost lansat un prim album împreună cu vocea Depeche Mode, intitulat Angels and Ghosts, după care au urmat mai multe concerte Soulsavers & Dave Gahan. După declarațiile făcute recent de celebrul vocalist, acesta pare că-și dorește să se concentreze mai mult pe colaborarea cu foarte titrații instrumentiști și producători ai Soulsavers, fiind cumva decis să lase în spate Depeche Mode, nu se știe pentru cât timp. Potrivit retropopmagazine.com, Dave Gahan a afirmat că se gândește serios la desființarea Depeche Mode, motivul fiind legat de liniștea sa interioară, de timpul pe care ar vrea să îl dedice familiei, prietenilor săi.

Vocalist al unei adevărate fabrici de hituri – care s-a reinventat mereu și a ținut pasul cu tendințele artistice, fără să facă niciun pas în spate în privința calității – Gahan recunoaște că turneele lungi îl obosesc și că ar prefera să privească de la distanță moștenirea culturală Depeche Mode, care include concerte memorabile, albume cu impact uriaș la public și un succes planetar. Nu e prima dată când se discută în spațiul public despre desființarea formației. La mijlocul anilor ’90, Depeche Mode a traversat o criză majoră, după plecarea lui Alan Wilder, care a survenit ca urmare a presiunii tot mai mari, cauzată de turneele de mare succes.

Dependența de droguri a lui Dave Gahan l-a adus pe solist aproape de faza finală, reușind în mod miraculos să-și revină după mai multe stagii de reabilitare în clinici de profil. Din fericire, Depeche Mode a mers mai departe, au urmat albume de mare succes, iar stadioanele au continuat să se umple de fanii trupei. Cu 14 albume de studio, Depeche Mode a fost inclusă anul trecut în Rock and Roll Hall of Fame, după o primă nominalizare în 2018. Depeche Mode acoperă un spectru larg de stiluri, genuri și curente muzicale, de la synthpop (anii de început), la new-wave, până la rock alternativ sau chiar clasic rock.

Formația britanică a concertat de mai multe ori în România, ultimul live fiind în anul 2017, la Cluj Napoca, în fața a peste 40 000 de spectatori. A fost un eveniment memorabil, fiind ziua de naștere a lui Martin Gore, celebrată de un stadion arhiplin. Rămâne de văzut dacă Depeche Mode va continua sau cei trei muzicieni – celor doi le-a rămas alături constant Andrew Fletcher – vor merge pe drumuri separate.

Preluare foto: https://music.apple.com/mx/artist/dave-gahan/1488484?l=en, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=69050169