Timișoara va avea un stadion nou, în viitorul apropiat. Nu este unul cu zeci de mii de locuri, ci cu cel mult 10.000, care va fi realizat pe structură metalică, în Calea Buziașului.

Primăria Timișoara a anunțat că a lansat procedura de licitație publică pentru elaborarea proiectului tehnic și execuției stadionului „lego”. Noua arenă va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare. 

Acesta va avea fundația din beton și structura metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la înființarea clubului fanion al orașului: Politehnica Timișoara. Un centenar dulce-amar, având în vedere că Timișoara nu are un stadion pe măsura ambițiilor noastre fotbalistice. Niciun alt stadion nu ar putea lua locul lui , însă până când acesta va fi modernizat de Consiliul Județean Timiș, consider că este sarcina administrației locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată. Azi am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției noului stadion din Calea Buziașului, primul construit după Revoluție, care va oferi o nouă identitate și va ridica standardul de urbanism al zonei”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei. 

Valoarea estimată a proiectului este de 87,3 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata totală este de 39 de luni, din care șase luni pentru proiectare și 33 de luni pentru execuție.