Ciucu (primar de sector) e supărat pe Ciucă (premier) şi îl ameninţă că trece în barca lui Cîţu (preşedinte PNL încă), dacă Câciu (ministru al Finanţelor) nu repartizează fonduri guvernamentale către Primăria Sectorului 6.

Nu e nicio urmă de maliţiozitate aici, ci e un comentariu pe care l-am auzit la tv. Fondul problemei e unul tipic politicii mioritice şi are legătură cu sistemul administrativ din România. Pentru că nu avem o descentralizare reală, tot timpul autorităţile locale şi judeţene stau cu mâna întinsă spre guvern, pentru a obţine fonduri.

Sunt state mult mai mici comparativ cu România care sunt descentralizate. De 30 de ani, clasa politică doar a vorbit despre reorganizarea administrativă, însă nu s-a întâmplat nimic concret. Sistemul public de colectare a banilor din taxe şi impozite este neschimbat, consiliile locale şi judeţene sunt la discreţia guvernului atunci când vine vorba de marile proiecte de infrastructură.

Ne rămân doar discuţiile sterile şi contrele politice, cât despre dezvoltarea reală a ţării vedem cu toţi că suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

Preluare foto: unsplash.com