Pot începe lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte ale Timișoarei. Primăria anunță că, astăzi, a fost predat amplasamentul la pasajul Solventul, care va schimba mobilitatea în întreaga zonă.

Au fost luate ridicări topo de către executant și corelate cu cele ale proiectantului și cu bornele de reper topografice de pe teren. Astăzi s-au întâlnit echipele implicate în proiect (constructor, proiectant, colegii mei din primărie) cu deținătorii de rețele (apă-canal, telecomunicații, linii de joasă și medie tensiune) și reprezentanți ai regionalei CF Timiș pentru a trece mai departe. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că această zonă relativ izolată de oraș va deveni o punte între cartierele Ronaț și Dâmbovița. Împreună cu podul peste Bega, vom închide Inelul 4 de Vest”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Pasajul subteran Solventul va fi racordat cu strada Gării și Calea Bogdăneștilor. Pasajul Solventul se va întinde pe o lungime de 87 de metri și va subtraversa 67 de metri de linii de cale ferată.

Valoarea contractului de execuție este de 112 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata este de doi ani.