Este oficial! O parte dintre timișoreni vor plăti taxe și impozite locale mai mari, de anul viitor. Proiectul de hotărâre care prevede creșterea unor dări a trecut pentru a doua oară în Consiliul Local Timișoara, USRPLUS având ajutorul consilierului Raul Ambruș, exclus din PNL.

Vă reamintim că primul proiect de hotărâre în acest sens a fost votat în toamnă, însă în luna noiembrie a fost revocat. Asta pentru că celor din Primăria Timișoara le-a fost teamă că hotărârea va fi atacată în instanță de Prefectura Timiș, pe motiv că a fost votată în mod ilegal.

În scurt timp, cei din conducerea primăriei au pregătit un nou proiect de hotărâre, care a și fost votat, joi seara, în plenul Consiliului Local Timișoara, obținând 14 voturi „pentru”.

Concret, proiectul prevede triplarea impozitelor pentru persoanele fizice care dețin spații nerezidențiale și creșterea cu 20% a impozitului pe locuințe. Au fost adoptate și trei amendamente la proiect. Unul prevede menținerea bonificației de 10% pentru firmele care vor achita impozitele până la 31 martie 2022, cel de-al doilea presupune scutirea de la plata impozitelor auto în cazul revoluționarilor, iar cel de-al treilea, scutirea de la plata impozitelor pe clădiri în cazul persoanelor care reabilitează fațadele din banii lor.