Guvernul a împărțit, vineri, din fondul de rezervă, un miliard de lei pentru localitățile din România. Pentru a doua oară în acest an, Timișoara nu a primit niciun leu. În aceste condiții, primarul Dominic Fritz și-a arătat revolta printr-un mesaj postat pe Facebook.

În Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS. Ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene? Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale? Probabil că este gândit ca o demonstrație de forță a coaliției PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese. Să știți că nu ne lăsăm descurajați. Și mulțumim că ne amintiți pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiți într-un mod echitabil și transparent pentru bunăstarea cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice”, a declarat primarul Timișoarei.

În final, Dominic Fritz le-a bătut obrazul parlamentarilor de Timiș de la PNL și PSD deoarece nu s-au luptat pentru că Timișoara și celelalte trei localități din județ să primească bani de la Guvern, din fondul de rezervă.

Banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin și din contribuțiile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenăzenilor. Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiș au fost votați și cu voturile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenădenilor. Ale cui interese reprezentați la București, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu și Ben Oni Ardelean?”, a precizat primarul Timișoarei.