Brusc și fără niciun preaviz, doamna Clotilde Armand a sărit la gâtul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe care îl acuză că și-a trecut în CV un volum care nu s-ar găsi în spațiul public. Doamna Armand se folosește de o postare a soțului său, Sergiu Moroianu.

La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet. În spațiul public subzistă o controversă privind una dintre cărțile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român, cât și comunității matematice…” , a scris pe Facebook, Clotilde Armand.

Povestea cărții de specialitate semnată de Sorin Grindeanu și de tatăl său, Dan Grindeanu, un cunoscut profesor de matematică din Caransebeș, a fost lansată în anul 2017, imediat după preluarea funcției de premier de către actualul vicepremier. La vremea respectivă, Grindeanu a fost prezent la o emisiune on-line, produsă de Mediafax, unde a prezentat volumul. În replică la postarea Clotildei Aramand, Grindeanu a răspuns pe pagina sa de Facebook:

Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă. Ps: Clotilde, vreți să deschidem o acoladă și să vorbim despre Egis sau ne rezumăm la șobolanii, gunoiul și mizeria din sectorul 1?!”, a scris actualul ministru al Transporturilor, cu trimitere la trecutul mai mult decât controversat al celei pe care presa bucureșteană a numit-o „prințesa” gunoaielor, a șobolanilor, etc. Iată ce scria Evenimentul Zilei, în luna ianuarie a anului 2017:

Scenariu incredibil, Compania Națională de Drumuri a plătit consultanță de peste 22 de milioane de euro pentru 0 km din autostrada Transilvania, în ultimii șase ani. Chiar dacă lucrările pentru autostrada Transilvania au fost abandonate din vara anului 2011 până la începutul lui 2014, consultantul Egis, firmă condusă de Clotilde Armand (USR), a încasat aproape 20 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor inexistente. Firma va încasa bani ca și cum ar superviza lucrări pe 415 kilometri”, a scris Evenimentul Zilei. 

Mai multe detalii AICI

Sigur că nu doar trecutul îndepărtat al primarului de la Sectorul 1 este unul dubios.  În vara acestui an, a fost declanșat un scandal mediatic de proporții privind posibila fraudare a votului la alegerile locale în Sectorul respectiv. Au fost rulate, săptămâni la rând, diverse imagini și înregistrări în care apar doamna Armand, împreună cu soțul său, mai mulți jurnaliști susținând că ar fi vorba de prezența acestora în camera unde se numărau voturile. Deși subiectul a fost extrem de rulat, s-a așternut tăcerea asupra lui, așa cum se întâmplă de regulă în România, atunci când interesele sunt mari și interferează cu unele externe.

În paralel, Sectorul 1 a fost în atenția opiniei publice din toată țara, din cauza mizeriei de nedescris din spațiul public, a gunoaielor neridicate și a colonie de șobolani care a inundat zone cunoscute din București. Dar, doamna Armand merge mai departe și pare că vrea să revină în sfera de interese de unde a plecat în politică. E posibil ca actualul ministru al Transporturilor, să fi deranjat deja ceva companii străine mufate la banii destinați infrastructurii, iar atacul fostei șefe de la Egis să nu fie deloc întâmplător…

Preluare foto: national.ro & reper24.ro