Situație revoltătoare, astăzi, la Timișoara. Ca în fiecare an, în Piața Victoriei, la ora 12.00, ar fi trebuit să sune sirenele, la fel ca acum 32 de ani, când Timișoara s-a declarat primul oraș din România liber de comunism. Iată că astăzi acest lucru nu s-a mai întâmplat în centrul orașului, ci doar în alte zone, spre uimirea revoluționarilor adunați, la fel ca în timpul Revoluției Române din Decembrie 1989, în balconul Operei.

Primăria Timișoara a explicat că o defecțiune tehnică a făcut imposibilă declanșarea sirenelor în Piața Operei.

Ne exprimăm regretul cu privire la defecțiunea tehnică din cauza căreia sirena din zona centrală a orașului nu a sunat în acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testată în această dimineață la ora 10.00 și era funcțională. La ora 12.00 au fost pornite toate cele 11 sirene din oraș, care au funcționat, cu excepția celei din Piața Victoria. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defecțiunea tehnică este în curs de remediere”, a transmis Serviciul Comunicare din cadrul Primăriei Timișoara.

La data de 20 decembrie 1989, Timișoara se declară primul oraș liber de comunism. Această dată reprezintă începutul sfârșitului pentru Nicolae Ceaușescu. Manifestațiile cu caracter local se extind la nivelul întregii țări, care află de ororile petrecute în zilele precedente la Timișoara. Lozinca “Azi în Timișoara, mâine în toata țara“ devine realitate, oameni din toate orașele exprimându-și susținerea pentru evenimentele ce vor duce la căderea regimului ceaușist.