Colterm nu a scăpat de amenda usturătoare primită din partea Administrației Fondului pentru Mediu, deoarece nu a cumpărat certificatele verzi aferente anului 2020. Curtea de Apel Timișoara a decis, în urmă cu câteva zile, să respingă acțiunea depusă de compania de termoficare a Timișoarei privind anularea acestei amenzi.

În aceste condiții, Colterm trebuie să plătească aproape 107 milioane lei.

Respinge acțiunea în justiție formulată de reclamanta Compania Locală de Termoficare “Colterm” S.A., prin administrator judiciar consorțiul „Alfa & Quantum Consulting SPRL, Maestro SPRL și Insolvein SPRL”, în contradictoriu cu pârâta Administrația Fondului pentru Mediu, acțiunea având ca obiect: – anularea Deciziei nr. 35, emisă de Administrația Fondului pentru Mediu în soluționarea plângerii prealabile (contestației fiscale), comunicată societății reclamante la data de 09.08.2021; – admiterea plângerii prealabile (contestației fiscale) formulată de reclamantă împotriva Deciziei de impunere nr. 3/14.05.2021; – anularea în totalitate a Deciziei de impunere nr. 3/14.05.2021, în ceea ce privește stabilirea în sarcina reclamantei a obligației fiscale în cuantum de 106.863.467 lei, în temeiul art. 9 alin (1), lit. s) din O.U.G. nr. 196/2005 (exonerarea de plata acestor sume)”, scrie în soluția Curții de Apel Timișoara.

Decizia nu este una definitivă, astfel că societatea Colterm poate să o atace cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.