Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara va beneficia de investiții importante, în perioada imediat următoare. Primăria Timișoara anunță că a lansat licitația pentru reabilitarea fațadei, acoperișului și tâmplăriei unității de învățământ aflată în centrul orașului.

Fiind monument istoric, detaliile arhitecturale vor fi tratate cu mare atenție, pentru a se păstra caracterul arhitectural al imobilului. Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent. Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi tratată cu substanțe care să îl protejeze de incendii, iar consolidarea întregii structuri a clădirii se va face acolo unde este necesar”, a informat Primăria Timișoara.

Liceul a fost construit în anul 1903 și nu respectă, în acest moment, cerințele de eficiență energetică. Astfel, reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va produce economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an.

Am făcut în 2021, ca administrație, plăți record de peste 30 de milioane de lei pentru investițiile în infrastructura educațională a orașului Timișoara și alte 4 milioane de lei pentru reparații punctuale. Vom investi, în continuare, în viitorul copiilor noștri și în 2022”, a afirmat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Valoarea estimată pentru contractul de execuție este de 5,8 milioane de lei, cu TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor este de un an. Societățile interesate au termen până în data de 3 februarie 2022, ora 15.00, să-și depună ofertele.