Dominic Fritz a făcut un bilanț al activității sale ca primar al Timișoarei, la final de an. Astfel, edilul se laudă cu faptul că a repornit mai multe proiecte și că are încredere că orașul merge în direcția bună.

Anul 2021 nu a fost deloc ușor. O luptă zilnică pentru repornirea proiectelor care au fost blocate, aducerea administrației pe o bază bună și transparentă și pregătirea proiectelor pe termen lung pentru dezvoltarea Timișoarei. Dar, fiecare zi mi-a dat convingerea că mergem în direcția cea bună. Schimbarea nu se poate produce peste noapte. Și nici nu ar fi bine să se întâmple așa. (…) Și, da!, împreună cu colegii mei am fost nevoiți să ne asumăm și decizii nepopulare și dureroase, care din motive politicianiste nu au fost luate la timp: cum e actualizarea în conformitate cu realitatea a prețului la gigacalorie sau aducerea la același nivel a impozitului pentru clădirile nerezidenţiale indiferent de forma de proprietate”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei anunță și ce planuri are pentru anul 2022, spre care spune că privește cu încredere.

Continuăm reformele începute anul acesta: o administrație transparentă, atragerea de profesioniști în Primărie și deschiderea către cetățean. Începem programul de bugetare participativă, introducem reforma în sistemul de achiziții publice prin înființarea unui singure structuri care să se ocupe de achiziții pentru toate instituțiile din subordinea primăriei, digitalizăm procedurile de lucru ale primăriei și reducem interacțiunea de la ghișeu, regândim sistemul de termoficare pe baze noi, nepoluante și remodelăm sistemul de mobilitate pentru a fi accesibil pentru toată lumea. Sunt pașii siguri pe care îi facem în direcția cea bună, pentru ca peste trei sau patru ani să fim mulțumiți de efectul măsurilor luate acum, într-un oraș în care ne place să trăim”, a afirmat Dominic Fritz.