Liberalul Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, critică administrația Fritz pentru faptul că îi pune pe unii timișoreni să scoată mai mulți bani din buzunar, începând cu 2022.

Anul începe prost, cu scumpiri, pentru timișoreni. Primăria a scumpit tot, de la impozite sau gigacalorie până la biletele de transport în comun. Impozitele cresc, chiar și de trei ori, chiar dacă erau cele mai mari din țară. Se dublează costul încălzirii în regim centralizat. Parcarea va fi mai scumpă și se va extinde în sistemul Timpark, dacă se va mai numi așa. Biletele STPT se scumpesc: în loc de 2,50 lei o călătorie va costa 4 lei. Mai mult decât cu metroul în București. Un abonament de la 60 lei/ linie crește la 100 lei. Mă întreb dacă așa se încurajează folosirea transportului în comun, după cum clamează primarul Fritz? Mai ales în contextul unui trafic rutier de coșmar în Timișoara? Alte taxe percepute de primarie cresc, chiar nesimțit de mult, cum e cea pentru Certificatul de urbanism în regim de urgență de la 1.000 la 3.000 de lei”, semnalează Ovidiu Drăgănescu.

Subprefectul de Timiș mai crede că administrația Fritz este capabilă să impună astfel de majorări pentru că nu are respect față de timișoreni.

Mă opresc aici și mă întreb de unde atâta lipsă de empatie și minim respect față de timișoreni la conducătorii primăriei? Pentru că sunt persoane recent sosite în Timișoara și nu se simt solidari cu cei de aici? Sau nu știu cum să găsească alte soluții mai inteligente?”, a conchis Ovidiu Drăgănescu.