O importantă clădire aflată în centrul Timișoarei poate fi admirată fără schele pe fațadă. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că lucrările de reabilitare a Liceului Lenau sunt aproape de a fi finalizate. În aceste condiții, constructorul a îndepărtat schelele de pe fațada proaspăt renovată.

Liceul din Timișoara care a dat doi premiați cu Nobel își dezvăluie zilele acestea, în sfârșit, noua față. Aproape o generație întreagă de copii a așteptat ca aceste lucrări la fațada Liceului „Nikolaus Lenau” de pe strada Gheorghe Lazăr să fie finalizate, iar acest moment este foarte aproape. Zilele acestea, constructorul a îndepărtat schelele de pe fațada proaspăt renovată, lucrările rămase de efectuat fiind doar în interiorul clădirii. Și ele se vor termina în curând, stadiul proiectului fiind de peste 90 la sută”, a afirmat Dominic Fritz.

Clădirea a fost ridicată în mai puțin de patru ani, între anii 1875 și 1879. Reabilitarea Liceului Lenau, cu multe blocaje tehnice și administrative, a durat aproape zece ani.