Vești bune în ceea ce privește punerea în valoare a clădirilor istorice din Timișoara. Institutul Național al Patrimoniului oferă un milion de lei pentru proiecte care pun în valoare patrimoniul istoric al orașului. Asta în contextul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Concret, a fost lansat un apel de finanțare pentru proiecte de maximum 100.000 lei. Banii se acordă pentru lucrări de întreținere și reparații curente.

Ce tipuri de lucrări sunt eligibile: lucrări de refacere a sistemelor de acoperire; lucrări de refacere a sistemelor de colectare și evacuare a apelor pluviale; lucrări la finisajele exterioare și interioare; lucrări de întreținere și reparații componente tehnice istorice; lucrări la tâmplăriile exterioare; lucrări pentru instalarea de signaletică exterioară și interioară; lucrări dedicate monumentelor de for public”, a informat Primăria Timișoara.

Termenul limită pentru aplicare este data de 1 februarie 2022, ora 16.00. Mai multe informații despre acest apel de finanțare sunt disponibile AICI!