Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a anunțat ce obiective și-a propus pentru acest an. Astfel, Tabără spune că este necesar ca postul de director al Poliției Locale Timișoara să fie ocupat prin concurs și a vorbit despre importanța deschiderii de noi secții în oraș, printre care una în zona centrală.

Un obiectiv este eficientizarea Poliției Locale și apropierea mai evidentă de cetățean. Este necesară, în primul rând, stabilizarea activității de poliție locală prin definitivarea postului de director, deoarece este un interimat care durează de foarte multă vreme, peste un an în acest mandat administrativ și alți opt ani anterior. În paralel, voi face demersuri pentru deschiderea a trei-patru secții de poliție locală în municipiu. S-au identificat și spații disponibile în zona Dacia și în Piața Doina. Un post ar deservi neapărat zona centrală, polițiștii locali având metode de deplasare potrivite pentru străzile pietonale (biciclete, trotinete electrice). Voi solicita din buget și sume pentru dezvoltarea capacității de comunicare a polițiștilor locali”, a afirmat viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, Cosmin Tabără a precizat că își dorește să fie montate camere video la școli și grădinițe, care să monitorizeze perimetrul curții și să fie conectate la un centru comun.

Vom putea vedea cine intră și cine iese din unitățile de învățământ. Chiar dacă investiția pare mai mare la început, pe termen lung e mai eficient, dacă socotim câte persoane ar trebui să facă pază la aceste obiective”, a explicat viceprimarul Timișoarei.