Procese fără număr pierdute de Primăria Timișoara. De data aceasta, Tribunalul Timiș a decis să suspende concursul de angajare organizat în instituție chiar cu o zi înainte de a avea loc, după ce Sindicatul Liber al Angajaților din Primăria Timișoara a depus o plângere prealabilă prin care a cerut anularea lui. Asta pentru că organigrama instituției este suspendată.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a avut o primă reacție în acest caz, afirmând că instituția pe care o conduce va ataca decizia magistraților Tribunalului Timiș.

Așteptăm motivarea deciziei instanței și, cu siguranță, o vom ataca. Avem obligația de a asigura continuitatea funcționării primăriei, nu în ultimul rând având în vedere că aproximativ 40 de posturi au fost vacantate în ultima jumătate de an. Contestarea acestui concurs este o dovadă clară a faptului că sindicatul dorește blocarea activității Primăriei Municipiului Timișoara, în detrimentul colegilor care încearcă să miște lucruri pentru timișoreni. Concursul a fost organizat cu acordul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei susține că timp de mai mulți ani în instituție s-au făcut angajări pe pile și relații.

Este foarte clar că trebuie să continuăm reforma pe care am început-o, chiar cu riscul de a deranja în continuare anumite interese. Încrengături care mulți ani au transformat această administrație într-un sistem toxic, unde concursurile se dădeau de formă pentru a fi angajate diverse pile și relații. Toate aceste lucruri sunt, însă, pe masa organelor de anchetă, iar timpul va arăta cine are dreptate„, a precizat Dominic Fritz.