După opt ani de interimat, postul de director executiv al Poliției Locale Timișoara a fost scos la concurs de primărie, miercuri. Reprezentanții instituției transmit că se pot depune dosare de înscriere până la sfârșitul acestei luni.

Poliția Locală a fost condusă interimar timp de 8 ani, cu contracte prelungite de nenumărate ori, de fapt o formă mascată de a asigura supunerea oricui ar fi condus această structură. Este momentul ca acest lucru să înceteze. Poliția Locală Timișoara va fi condusă de o persoană aleasă pe criterii concurențiale. Sunt convins că vom găsi omul cel mai potrivit să asigure ordinea în oraș și liniștea timișorenilor și care va eficientiza această instituție”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Candidații trebuie să aibă studii universitare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în una din specializările: științe juridice, științe administrative, științe militare, informații și ordine publică, știința sportului și educației fizice, științe economice. De asemenea, aceștia trebuie să aibă studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă. 

Totodată, candidații mai trebuie să posede cunoștințe de operare pe calculator MsOffice – nivel mediu, să cunoască una din limbile engleză/franceză/germană (citit, scris, vorbit) – nivel mediu și să aibă o vechime în specialitatea studiilor de cel puțin șapte ani. 

Dosarele de concurs pot fi depuse în perioada 12 ianuarie – 31 ianuarie, la sediul Primăriei Timișoara, aflat pe B-dul C. D. Loga, nr.1, parter, camera 8.

Candidații care vor trece de selecția dosarelor vor susține testarea competențelor lingvistice de comunicare în limbi străine pe data de 10 februarie, de la ora 09.00, și proba de testare a competențelor în domeniul tehnologiei și informației IT în data de 10 februarie, de la ora 11.00. Proba scrisă va avea loc pe data de 14 februarie, de la ora 10.00”, a informat Primăria Timișoara. 

Mai multe informații despre acest concurs puteți găsi AICI!