Scene incredibile au avut loc, astăzi, la Timișoara. George Simion, alături de mai mulți simpatizanți AUR, au intrat cu forța în Primăria Timișoara, cu scopul de a-l găsi pe Dominic Fritz. „Am venit la primărie să vorbim un pic cu Dominic Fritz”, a spus George Simion mulțimii, înainte de a pătrunde în sediul primăriei, în timp ce protestatarii scandau „Ieși afară, javră ordinară” sau „Her Fritz, nu uita, Timișoara nu-i a ta”.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și-a arătat indignarea cu privire la acest incident, afirmând că Simion și simpatizanții AUR au pătruns în mod ilegal în sediul instituției.

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a solicitat instituțiilor abilitate să-i sancționeze pe cei care au participat la protestul de astăzi.

Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a precizat Dominic Fritz.

George Simion s-a întâlnit, astăzi, la Timișoara, și cu mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Vezi video AICI cu întregul protest organizat de cei de la AUR la Timișoara!