România se scufundă în disoluţia autorităţii statului. Nu de ieri de azi, ci de multă vreme, însă parcă acum se depăşeşte un nou prag, o altă linie roşie. Cazul Bolintin Vale e doar un vârf de iceberg, pentru că hoardele de infractori grupaţi pe clanuri sunt deja scăpate de sub control. Iar când scandalurile depăşesc orice limită, se mai scoate de la naftalină câte un dosar „uitat” prin sertarele procurorilor, de fapt o conservă pentru a muta atenţia opiniei publice.

În maniera asta e condusă ţara din anul 2005, cu mici excepţii. De atunci s-a rupt un echilibru statal, interlopii ajungând să se tragă de şireturi cu familia prezidenţială. Ne mai amintim de circul legat de Bercea Mondialu’ şi familia Băsescu.

Crede cineva însă că mai ţin mult schemele acestea? Dacă tot vor instituţiile cu atribuţii în combaterea corupţiei să dea semnale, să verifice mega proiectul imobiliar „smart” girat de anturajul fostei minuni blonde a lui Traian Băsescu la Cluj Napoca, iar sigur că mai apoi pot relua ciorba cu economatele lui Vanghelie. Poate ne reamintim cu această ocazie şi de cel care prezenta Vanghelioanele, nu?


N. Ivan