Timișorenii sunt din nou nevoiți să stea în frig în locuințe. Colterm a rămas fără banii necesari pentru a plăti facturile la gaz, astfel că furnizează căldură tot mai puțină în caloriferele abonaților săi.

Dat fiind contextul energetic actual, compania Colterm traversează, în prezent, o perioadă extrem de dificilă, din punct de vedere al desfășurării activității curente, aceea de furnizare a agentului termic pentru încălzire și apă caldă de consum la parametrii optimi. (…) În perioada următoare, anticipăm apariția unor situații în care temperatura de producere a agentul termic să scadă cu câteva grade, pentru a limita factura la gaz. În cazuri punctuale, unii consumatori pot simți această scădere, mai ales în imobilele în care nu s-au efectuat lucrări de reparații ale instalațiilor interioare sau de reabilitare termică a clădirilor”, a informat Colterm, prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mult, timișorenii nu vor mai primi apă caldă pe timpul nopții, cu scopul de a se face economii, anunță reprezentanții societății de termoficare a Timișoarei.

Ne aflăm în plină iarnă și înțelegem că e ultima veste pe care abonații Colterm și-ar dori să o audă, însă e necesar să fim responsabili și transparenți. Facem un apel și pe această cale către reprezentanții Timișoarei în Parlamentul / Guvernul României, în vederea oferirii de sprijin de la bugetul național pentru continuarea activității de furnizare a energiei termice în condiții optime. Nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim încă o dată abonaților noștri pentru înțelegere și îi asigurăm că depunem toate diligențele pentru ca situația să se amelioreze, însă, în contextul actual, luăm în calcul și posibilitatea restricționării apei calde pe timpul nopții”, a transmis Colterm.