Consiliul Județean Timiș știe ce vrea să facă, în linii mari, cu bugetul pe care-l are la dispoziție în acest an. În total, propunerea de buget a instituției pe 2022 este în valoare de aproape 750 milioane lei.

Bugetul pe 2022 îl dorim să fie o concretizare a viziunii conducerii. Acest buget pe 2022 este un buget echilibrat și construit responsabil. Viziunea noastră este să punem accent pe infrastructură și pe dezvoltare. Pe infrastructura județeană, în special pe drumuri am preluat pentru reparații și reabilitare mai multe drumuri comunale, deși avem deja o rețea vastă de peste 1.300 de kilometri. Sunt două idei foarte importante la care noi ținem: aceea de a continua pseudo-centura Timișoarei și de a începe lucrul la o pseudo-centură a Lugojului”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Concret, CJ Timiș a împărțit bugetul pe care-l are la dispoziție în acest an la șase direcții principale. Este vorba de mobilitate, unde este estimat un buget de 136,8 milioane lei, calitatea vieții – 289,8 milioane lei, proiecte – 206,4 milioane lei, patrimoniu – 124,7 milioane lei, cultură – 19,15 milioane lei și eficientizare – 16,7 milioane lei.