Andrei Drăgilă nu mai este șef al Horticultura, societatea Primăriei Timișoara care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi. Drăgilă a fost demis din funcție astăzi, în timpul unei ședințe a Consiliului de Administrație a Horticultura.

Salut decizia de astăzi a Consiliului de Administrație de la Horticultura de a-l demite pe directorul executiv, cel care, în 30 de ani, a eșuat să vină cu o viziune pentru parcurile și spațiile verzi ale orașului nostru. Rețeta dezastrului de la Horticultura este una de manual: companie deținută de stat, cu același director de la Revoluție, menținut politic din avânt, în aceeași amorțeală a lipsei de schimbare. Prețul îl plătim toți: parcuri prost întreținute, lipsa unui plan local de creștere a suprafețelor cu zone verzi, prăbușirea producției și vânzării de arbori și flori și încă o societate comercială abonată la bugetul local pentru a supraviețui. Decizia de astăzi, a Consiliului de Administrație de la Horticultura este șansa unui nou început.”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Edilul-șef anunță că urmează să fie organizat un concurs „transparent” pentru ocuparea postului de director executiv la Horticultura. Până atunci, Consiliul de Administrație al societății a decis numirea unui director interimar, pe o perioadă de patru luni. Este vorba de Dan Lucian Rusu, care are o experiență de 27 de ani în firme naționale și internaționale.

Noul management va trebui să împingă societatea în secolul XXI, să-i eficientizeze costurile și, foarte important pentru noi, să se reconecteze la tradiția timișoreană a marilor grădinari care au făcut Timișoara verde”, a afirmat Dominic Fritz.