Semnal de alarmă tras de Eva Andreaș, fost prefect de Timiș, cu privire la situația în care se află bolnavii și elevii din Timișoara. Aceștia sunt nevoiți să îndure frig în spitale și în școli pentru că Primăria Timișoara nu a găsit o soluție salvatoare pentru Colterm.

Dragă Ruben, îmi permit să mă adresez așa pentru că ignoranța ta mă înspăimântă!!! Deci, dragă Ruben, eu îmi doresc să nu ajungi să stai vreodată într-un spital, iarna, în frig! Cu atât mai puțin la Oncologie! Acolo unde unii oameni încearcă să supraviețuiască cum pot. Acolo unde se face chimioterapie… ai idee ce înseamnă un tratament de chimioterapie? Ai idee cum te transformă boala asta? Cât îți e de rău? Cum tremuri din toate încheieturile? Cum nu poți să te ridici? Cum îți pierzi părul, genele, sprâncenele? Cum fiecare zi ți se pare ultima? N-ai de unde să știi! Oamenii ăștia sunt deja obosiți, speriați, disperați! Nu au nevoie să-i umilești tu sau administrația ta incompetentă!! Sau să le dai vești bune că, acum, dacă ai constatat, o să schimbi două calorifere! Nu ți-e rușine? Măcar puțin? Că poate aveai timp un an să faci un tur prin spitale să vezi ce e! În Germania se schimbă caloriferele în spitale iarna? Poate-ți scoți nasul din telefonul ăla și te duci să vezi exact ce atribuții ai! Sau poate șeful tău, dacă mergea când a promis, să vadă spitalul de oncologie, știa până acum ce calorifere sunt! Că l-au așteptat oamenii de vreo trei ori și n-a ajuns!”, a afirmat Eva Andreaș, revoltată.

Fostul prefect de Timiș a mai precizat că și ea a fost internată în cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara, dar a plecat din cauza frigului.

Și vezi că ne îngheață copiii în școli! Du-te acasă, băiete! Du-te și ia-i și pe alții cu tine”, i-a transmis Eva Andreaș viceprimarului Ruben Lațcău.