Noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei a fost votat, marți seara, în ședința consiliului local. Acesta intră în vigoare la data de 31 martie și aduce o serie de noutăți. Printre acestea se numără faptul că donatorii de sânge vor beneficia de gratuitate o lună la parcare în orice zonă a orașului.

De asemenea, au fost eliminate abonamentele în zona centrală, aici urmând a se plăti parcarea doar la oră.

Creștem capacitatea de parcare din centru fără să facem locuri noi. Spațiul public din zona centrală a orașului e puțin și valoros. Asta se aplică și puținelor locuri de parcare. Decât să fie un loc de parcare ocupat de o singură mașină toată ziua, același spațiu ar putea fi folosit de 5 mașini. Din acest motiv, nu vor exista abonamente pentru această zonă. Pentru unele străzi se va aplica și o tarifare progresivă”, a explicat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Totodată, o altă noutate este reprezentată de introducerea locurilor de parcare pentru rezidenți.

Elementul nou sunt locurile de parcare cu uz rezidențial care vor fi accesibile în intervalul 17.00 – 08.00 doar rezidenților. Abonamentele pentru rezidenți existau și înainte cu denumirea de abonamente pentru locatari. Să dau un exemplu. Pentru subzona A4 (zonă albastră) cumpărați un abonament de rezident. 80% din locuri vor fi locuri cu uz rezidențial. Până la 17.00 vor putea parca și alți șoferi cu abonament general pe zona albastră. După ora 17.00, aceștia vor trebui să evacueze locurile cu uz rezidențial pentru ca dumneavoastră să puteți parca acolo. Doar dumneavoastră și vecinii dumneavoastră vor avea acces la aceste locuri”, a detaliat Ruben Lațcău.