Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a postat, joi, un mesaj pe Facebook în care se plânge din nou de faptul că fosta administrație este de vină pentru situația în care se află Colterm. Concret, edilul-șef a anunțat că instituția a plătit joi o rată lunară în valoare de 1,7 milioane de lei pe care primăria o are datorie către Eon pentru gazul consumat de Colterm în anul 2014.

„Da, gazul consumat de Colterm acum opt ierni. ”Nota de plată” trebuie achitată în fiecare lună. Scadența de plată e ultima zi a lunii. Neplata ei înseamnă blocarea conturilor primăriei și executarea întregii sume, adică peste 57 de milioane de lei. Terminăm de plătit gazul pentru căldura și apa caldă din 2014, în 29 decembrie 2023. Povestea este simplă: Colterm nu a plătit gazul către Eon, primăria a garantat contractul dintre Colterm și furnizorul de gaz și atunci când nu și-a mai putut recupera banii, Eon a dat în judecată primăria și în 2019 a câștigat definitiv. Primăria nu a respectat sentința și nu a făcut plăți. Ceea ce a dus la penalități zilnice și la creșterea sumei datorate. Am început să facem plăți de abia după ce am preluat mandatul de primar. Am reușit prin negocieri intense să eșalonăm această datorie pe o perioadă de 2 ani și jumătate. Și, acum, lunar, achităm și costul la gaz și penalitățile, pe care ni le-au lăsat fosta administrație”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a reamintit faptul că, în toamna anului 2012, Guvernul României a șters datoriile Colterm.