În județul Timiș s-a constatat, în ultimele zile, o creștere a numărului de copii infectați cu noul coronavirus. În aceste condiții, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia de a reorganiza paturile din unitatea medicală. Mai precis, a fost extinsă zona roșie destinată Pediatriei.

Astfel, de vineri, sunt alocate încă cinci paturi pentru copiii cu Covid-19 care necesită internare în spital. Prin această reorganizare, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara vor fi disponibile, în total, zece paturi pentru pacienții pediatrici. Totodată, se suplimentează, în același timp, cu zece unități și numărul de paturi destinate însoțitorilor copiilor. Toate paturile din secția roșie de Pediatrie sunt dotate cu instalații de oxigen suplimentar.

Ultimele zile au adus o creștere accentuată a numărului de cazuri de copii infectați cu coronavirus. Azi noapte au fost aduși 3 sugari pozitivi Covid-19, care au fost evaluați. Din fericire, nu a fost necesară internarea acestora. Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportați peste 200 de copii depistați cu SARS-CoV 2, am decis să realizăm o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari internați cu o formă moderată de boală și care necesită tratament de specialitate în spital. Dacă numărul celor care se adresează spitalului nostru va crește, ne vom adapta și vom face o nouă reorganizare, alocând mai multe paturi pentru copii”, a declarat medicul Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

În prezent, zona roșie a Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara include 100 de paturi pentru adulți, în secțiile de Pneumologie și Boli Infecțioase, și zece de copii, în secția de Boli Infecțioase. Secția de Terapie Intensivă are disponibile 12 paturi destinate pacienților infectați cu Covid-19.