Începând de vineri, în mod oficial județul Timiș are un nou prefect. Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara, a depus jurământul în funcție în cadrul unei ceremonii de învestire. Noul prefect de Timiș a afirmat că prioritatea sa este rezolvarea problemelor de la Colterm, societate care dă căldură cu țârâita de o perioadă, deoarece nu are bani suficienți pentru a plăti facturile la gaz.

Traversăm niște vremuri complicate. Avem criza facturilor de energie și de gaze naturale, o chestiune cu care România nu s-a mai confruntat în ultimii 30 de ani, de o asemenea gravitate. Avem criza pandemică, de doi ani lucrăm cu blestematul ăsta de virus. Există tensiunea din Ucraina, iar noi, în județul Timiș, avem și problema migranților, care intră fraudulos în țară într-un număr tot mai mare. Pe lângă acestea, timișorenii se confruntă cu o problemă critică, problema Coltermului. După cum bine știți, se stă în frig în spitale, în școli, în case, oameni bolnavi, oameni suferinzi și aceasta este o chestiune care doare și care, din punctul meu de vedere, este prima prioritate. Trebuie să lăsăm artizanatul politic, nu discutăm aici de PSD, PNL, USR, ci discutăm de timișoreanul care de 30 de ani contribuie la bugetul de stat și este una dintre puținele ocazii în care întinde o mână să fie ajutat. Sunt convins că vom găsi o soluție. I-am și invitat pe primarul Dominic Fritz și pe președintele Alin Nica ca de urgență să vedem ce se poate face și în ce măsură Guvernul se poate implica”, a declarat presei Mihai Ritivoiu.

Noul prefect de Timiș spune că vrea să demonstreze prin activitatea pe care o va desfășura din această funcție că PSD este un partid corect și transparent.

Postul de prefect este mai nou un post politic și aici este iar o mare responsabilitate pentru mine, eu fiind un cadru de conducere al PSD. Eu sunt convins că voi găsi echilibrul în a putea să practic un act de guvernare echidistant, cu respect pentru toate partidele politice, pentru primării, independent de culoarea lor politică. Alături de colegul meu, subprefectul Sorin Ionescu, PSD Timiș dorește ca prin activitatea noastră să arate că a înțeles mesajul pe care alegătorii timișeni ni l-au transmis în anul 2020 și că dorim să arătăm că PSD poate guverna onest, transparent și echidistant”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Noul prefect de Timiș are studii în științe economice și un doctorat în economie. A fost atât consilier local cât și consilier județean. În prezent, este vicepreședinte al Asociației Regiunilor Europene.