La Timișoara există posibilitatea să ne confruntăm cu o situație fără precedent. Cosmin Hogea, inspector școlar adjunct, a declarat, vineri, că în cazul în care Colterm nu va furniza mai multă căldură în caloriferele din sălile de clasă, toate unitățile de învățământ din Timișoara ar putea fi închise. Astfel, activitatea se va desfășura exclusiv online.

Noi, la Inspectoratul Școlar Timiș, am analizat situația și sigur, împreună cu unitățile de învățământ căutăm o soluție de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate școlile din Timișoara. Noi sperăm că împreună cu factorii de decizie de la primărie, cei care se ocupă de Colterm, să găsim o soluție de a evita acest pericol și bineînțeles de a reuși, totuși, ca procesul de învățământ să se desfășoare cât de cât normal, cu toate constrângerile legate de pandemie”, a afirmat Cosmin Hogea.

Inspectorul școlar adjunct a explicat că, în acest moment, 22 de unități de învățământ din Timișoara și-au închis porțile pentru că este prea frig în sălile de clasă.

„În aceste școli învață 10.269 de elevi, adică reprezintă 20% din elevii Timișoarei. Sunt în online din cauza situațiilor apărute legate de lipsa agentului termic. Din păcate, la această listă sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga alte câteva unități mari, ceea ce va duce ca număr de elevi care învață în online cred eu peste 30%. Sigur că pe lângă situațiile legate de lipsa agentului termic, avem și situația legată de pandemie. Amândouă se suprapun și provoacă o panică atât în rândul cadrelor didactice, cât și în rândul părinților, care sunt speriați că copiii lor se infectează mai ușor din cauză că nu se reușește aerisirea sălilor de clasă și bineînțeles se răcesc la școală din cauza frigului”, a detaliat Cosmin Hogea.