Ascensiunea fulminantă a AUR a generat nu doar surpriză, ci şi mişcări interesante în culisele politicii româneşti. Pe fondul unor guvernări dezastruoase, într-o atmosferă socială ultratensionată, AUR a ajuns să fie a doua formaţiune în topul încrederii românilor. Contactul direct cu cetăţenii al liderului George Simion, mitingurile de protest şi o foarte bună comunicare pe Facebook au consolidat partidul. Însă, aşa cum era previzibil, s-au înteţit atacurile la adresa AUR. A fost şi un moment neinspirat al partidului care a remis un comunicat de presă în care s-a strecurat o gafă mare din punct de vedere politic.

De câteva zile, însă, AUR pare că a intrat într-un vârtej mediatic provocat de Călin Georgescu, un personaj care a lansat nişte afirmaţii absolut deplasate legate de liderii Mişcării Legionare, pe care acesta i-ar admira. Nu e ciudat că doar la câteva zile după publicarea sondajelor de opinie, care confirmă statutul de al doilea partid în opţiunile electorale, s-a produs domnul Georgescu pe tv? Fără să aibă calităţi de mare vorbitor politic, domnul Călin Georgescu face impresie mai degrabă cu gestica şi atitudinea interesant-preţioasă, pentru că în rest nu transmite mare lucru. De fapt, nimeni nu prea înţelege ce vrea şi mai ales cine îl mână în luptă.

În urmă cu ceva timp, domnul Georgescu a intrat în atenţia opiniei publice după ce a făcut baie într-un lac îngheţat parţial din Austria. A cochetat cu AUR din start, iar acum e propus preşedinte de onoare al formaţiunii. De ce ar avea nevoie un partid tânăr, condus de politicieni tineri, de un domn cu un trecut nu foarte clar şi cu idei absolut periculoase şi care încalcă principiile de bază ale drepturilor omului?! Mişcarea Legionară a promovat asasinatul drept formă de acţiune politică!

Ce relevanţă ar avea pentru români, care se confruntă cu o criză economică şi socială, un politician care e fascinat de personaje istorice care au ucis şi au promovat politica pistolului la brâu?

De ce ar avea nevoie AUR de un astfel de om în poziţia de preşedinte de onoare?

N. Ivan

Preluare foto: link