Mihai Ritivoiu, noul prefect de Timiș, a realizat, miercuri, o inspecție pe teren, alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș. Asta în contextul în care peste 10.000 de elevi din Timișoara sunt obligați să facă școală online din cauza frigului din clase.

În total, este vorba de 19 unități de învățământ care sunt închise pentru că nu au căldură. Printre acestea se numără școli de prestigiu precum Liceul Economic, Liceul Teoretic Grigore Moisil, Colegiul Național Bănățean sau Liceul de Arte Plastice.

Am convocat astăzi reprezentanții Inspectoratului Şcolar la o inspecție pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanță de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde e cald şi bine), stă în frig. Am să solicit Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unități! Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea! Domnilor de la Colterm, vreau să știu dacă sunteți în stare să gestionați problema, vă cer răspuns în scris”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

Noul prefect de Timiș a mai precizat că după doi ani de şcoală online în condiții de pandemie „este inacceptabil ca motivul pentru care 10.000 de elevi din Timișoara nu pot face școală cu prezență fizică să fie lipsa căldurii”.