Două miliarde de lei. Atât are la dispoziție Primăria Timișoara pentru a cheltui în acest an. Propunerea de buget local pe anul 2022 a fost prezentată, miercuri, de către Dominic Fritz în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru început, primarul Timișoarei a anunțat că peste jumătate din buget va merge spre lucrări de investiții și modernizare a orașului.

Am construit un buget care va menține Timișoara drept orașul cu dezvoltarea cea mai dinamică din România și care va pune în valoare uriașul său potențial. Marile șantiere care încep anul acesta sunt podul ILSA/ISHO, pasajul Solventul, reabilitarea infrastructurii de pe b-dul Stan Vidrighin și construcția noii maternități din zona Căii Bogdăneștilor. Una din ambițiile principale ale anului 2022 este absorbția unei sume record din fonduri europene, de 503 de milioane de lei cu care susținem proiectele de modernizare a orașului: înnoirea parcului de mijloace de transport cu 20 tramvaie noi și autobuze electrice, continuarea marilor șantiere de pe Cetății și, Bogdăneștilor, schimbarea rețelelor de distribuție a căldurii și a apei calde, lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea a 27 km de piste pentru biciclete, modernizarea școlilor și spitalelor timișorene”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, un capitol important al bugetului pe anul acesta este pregătirea Timișoarei pentru anul Capitalei Culturale Europene. Astfel, vor fi continuate lucrările la infrastructura culturală: Centrul Multicultural de pe Mărășești, Cinema Studio, Cinema Dacia, Turnul de Apă din Iosefin și încep lucrările la Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, precum și la cinema Timiș.

În paralel, pregătim orașul pentru vizitatorii care vor veni: vom amplasa un sistem modern de signalistică stradală în mai multe limbi străine, pregătim o aplicație – CityApp – care va poate fi descărcată pe telefonul mobil cu toate evenimentele culturale din oraș. Creștem bugetul alocat proiectelor culturale la 14 milioane de lei, la care se adaugă încă 13 milioane pentru proiecte din comunitate”, a detaliat primarul Timișoarei.

Bugetul pe acest an al Primăriei Timișoara poate fi consultat AICI! Propunerile și întrebările cetățenilor sunt așteptate până la data de 20 februarie, urmând ca în data de 21 februarie, de la ora 17.00, să fie organizată dezbaterea publică online. Cei care vor să participe la dezbaterea online, sunt rugați să comunice adresa lor de e-mail și recomandările la: camelia.crisan@primariatm.ro.