Mai mult de jumătate dintre persoanele care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara o fac fără să cumpere bilet. Cel puțin asta susține Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, care anunță că vor fi intensificate controalele cu scopul prinderii celor care circulă în mod ilegal.

Între 50-60% din călătoriile cu transportul în comun sunt frauduloase, adică fără bilet. Asta este estimarea conducerii societății de transport public local. În ultimii 10 ani de liberalism de cumetrie, societatea a fost învățată să trăiască din bani publici. În unii ani, 90% din venituri veneau doar din subvenții și gratuități. Am discutat și am agreat cu conducerea societății de transport să intensificăm controalele în mijloacele de transport în comun. De azi se va dubla numărul de controlori”, a declarat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei susține că pentru a avea un transport modern și eficient, este nevoie ca instituția să investească în flotă, dar și ca încasările din bilete și călătorii să se apropie de cifra reală a călătorilor.