Dezbaterea publică pe marginea proiectului bugetului pe acest an al Timișoarei, care se ridică la peste două miliarde de lei, nu a reprezentant un interes ridicat în rândul cetățenilor. Astfel, din cele 12 persoane care s-au înscris pentru a lua cuvântul în timpul dezbaterii care a avut loc luni seara, doar jumătate au și fost prezente.

Este un buget ambițios, cu o componentă importantă de dezvoltare, cu cheltuieli de investiții majore și cu o componentă de fonduri nerambursabile foarte mare. Spre deosebire de bugetul pe 2021, mai are un punct important. Dacă în anul 2021 porneam la drum cu o componentă mare de datorii din urmă, plăți restante și facturi neplătite din anul 2020, putem spune că bugetul anului 2022 este bugetul anului 2022 și nu mai vine cu balast din anul 2021”, a declarat Matei Creiveanu, administratorul public al Timișoarei.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat Delia Golcea, care a dorit să știe cum va arăta Piața Victoriei după ce va fi reamenajată, dar și dacă se mai dorește dublarea căii ferate care străbate Timișoara.

Asta este o evoluție foarte mare în structura orașului. Am văzut că este prevăzut să treacă trenuri de mare viteză, face parte dintr-un proiect mult mai amplu, de la Caransebeș la Arad, vor trece trenuri cu până la 160 km/h. Vreau să știu dacă în proiectul de buget pe acest an este prevăzut ceva pentru consultarea publicului, pentru că viața orașului va fi schimbată de acest proiect major. Pe vremuri era vorba de a se scoate calea ferată din Timișoara”, a precizat Delia Golcea.

Matei Creiveanu i-a răspuns că dublarea căii ferate din Timișoara este un proiect care aparține Ministerului Transporturilor, astfel că primăria nu are nicio contribuție.

Proiectul de dublare a liniei de cale ferată este un proiect al Ministerului Transporturilor, pentru că această linie face parte din coridorul european. Dublarea nu este plătită și nici nu face parte dintr-un proiect al municipiului Timișoara. Dublarea liniei duce la o optimizare a traficului, la o reducere a timpilor de așteptare între trenuri. Dezbaterea despre cum ar trebui să arate această linie de cale ferată care taie în două Timișoara este o dezbatere pe care autoritatea locală o are de mulți ani cu factorii din Ministerul Transporturilor și din Guvern. S-a discutat despre o centură, despre trecerea în subteran a liniilor de cale ferată, toate fiind opțiuni mult mai bune și mai prietenoase cu orașul, dar opțiuni mult mai scumpe. Nu am abandonat această idee întru totul, dar în momentul de față proiectul prevăzut de Ministerul Transporturilor prevede dublarea liniei existente. Dar este o discuție pe care trebuie să o purtăm, ce facem în următoarele decenii cu această cale ferată care taie în două orașul”, a detaliat administratorul public al Timișoarei.