Consiliul Județean Timiș a luat o decizie radicală după ce Timișoara s-a făcut de râs, joi seara, în timpul meciului dintre Politehnica și Petrolul, desfășurat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Meciul a fost oprit după ce nocturna a picat de două ori, astfel că timișorenii au pierdut la masa verde.

În aceste condiții, Alin Nica, șeful CJ Timiș, anunță că s-a decis închiderea definitivă a arenei. Stadionul „Dan Păltinișanu” urmează să fie demolat, iar în locul lui se va construi, în viitor, o arenă modernă.

Am luat hotărârea să închidem stadionul pentru că nu există condiţiile necesare desfăşurării activităţii în bune condiţii. Problema de la nocturnă, de ieri, ne-a arătat că indiferent ce am face acest stadion nu mai poate funcţiona în mod normal. De altfel, noi am prevăzut în bugetul pe anul acesta bani pentru demararea procedurilor de demolare a stadionului. Respectiv a construirii noului stadion. Şi oricât de mult ne-am dori şi suntem apropiaţi de fenomenul fotbalistic nu putem să punem în pericol securitatea, siguranţa participanţilor la activitatea sportivă, cât şi a spectatorilor, pentru că ştiţi, una dintre tribune stă să se prăbuşească şi nu prezintă siguranţă pentru folosirea ei”, a declarat Alin Nica, la Tele Europa Nova.

Noul stadion al Timișoarei ar urma să fie construit cu bani de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 120 milioane euro, arena urmând a avea aproximativ 30.000 de locuri.