Primarul Timișoarei Dominic Fritz face apel la timișoreni pentru sprijinirea unor acțiuni de ajutorare a cetățenilor ucraineni, în special a celor din orașul Cernăuți, oraș înfrățit cu municipiul Timișoara, unde de asemenea există și o comunitate de români.

Acesta a declarat printr-o postare pe Facebook:

”Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinți și victoria va fi a noastră. După ce totul se va termina, ne vom întâlni în orașul liber, Cernăuți” – este promisiunea pe care mi-a făcut-o aseară primarul din Cernăuți, oraș ucrainean înfrățit cu Timișoara, cu care sunt în contact în aceste momente îngrozitoare pentru ei.

Iar eu i-am promis că îi vom sprijini cu tot ce vom putea.

Ieri, în prima zi de război, mi-a trimis o listă de echipamente de protecție civilă de care orașul are disperată nevoie pentru ceea ce va urma.

Pentru Timișoara, primul oraș eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertății noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timișorene și europene. O putem face prin fapte concrete.

Am luat legătura cu mai multe organizații și firme din Timișoara pentru formarea unui comitet timișorean de solidaritate cu Ucraina, în special cu Cernăuți, unde trăiește și o comunitate românească. Prin acest comitet vom coordona o campanie de strângere de fonduri pentru nevoile orașului înfrățit și orice alte acțiuni locale necesare în urmă războiului rusesc. Organizațiile care vor să se implice în acest grup pot să ne contacteze pe adresa de email timisoara.pentru.ucraina@gmail.com

Trăim vremuri îngrozitoare, dar precum orice moment dificil și acesta este un test pentru umanitatea noastră și spiritul nostru solidar. Sunt ferm convins că Timișoara îl va trece, așa cum a făcut-o din nou și din nou în istoria sa.

Pentru toți cei care vor să-și exprime indignarea față de ce se întâmplă în Ucraina, societatea civilă din Timișoara organizează un protest în Piața Operei mâine, sâmbătă, la ora 17.”, a scris Fritz.

Preluare foto: facebook.com