Spitalul Județean Timișoara, cea mai mare unitate medicală din vestul țării, are un nou director. Ministerul Sănătății l-a numit în funcția de manager pe pesedistul Sorin Barac, în locul liberalului Raul Pătrașcu, care era director interimar.

Sorin Barac va conduce Spitalul Județean Timișoara începând cu data de 1 martie.

Noul manager este medic și lucrează în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara și predă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, fiind șef de lucrări.

Se încheie o perioadă extrem de dificilă, dar și foarte frumoasă și plină de împliniri din viața mea. Pe data de 27 februarie mi-a expirat mandatul – funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara și, în urma negocierilor dintre partidele din coaliție, funcția va merge către PSD care deține de altfel și Ministerul Sănătății. (…) Am condus spitalul în cea mai dificilă perioadă din istoria sa – pandemia COVID 19. (…) A fost o onoare și un privilegiu să fac parte din familia Spitalului Județean și să lucrez cu atâția oameni buni. Am încercat mereu să ajut, am lucrat mereu onest și cu bună credință și vă mulțumesc vouă, tuturor, pentru tot ce ați făcut și faceți pentru această Instituție. Îi urez succes lui Sorin Barac! Să ne auzim cu bine, Doamne ajută”, a scris Raul Pătrașcu, pe Facebook.