Consilierii locali din Timișoara au demonstrat că pot, totuși, să nu se certe în plenuri. Marți seara, bugetul Timișoarei pe acest an, care se ridică la peste două miliarde de lei, a fost aprobat fără scandal în ședința extraordinară a CLT. 45% din bani vor fi folosiți pentru cheltuieli de funcționare, iar diferența a fost alocată secțiunii de dezvoltare.

În total, la ședință au fost prezenți 26 de consilieri locali, bugetul Timișoarei pe anul 2022 fiind votat de către 22 dintre aceștia. Singurul care și-a arătat nemulțumirea cu privire la modul în care a fost construit bugetul a fost Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei.

De ieri, Timișoara are buget. Unul nerealist, lipsit de viziune și fără a atinge nevoile reale ale orașului. Un buget supradimensionat cras a fost aprobat ieri pentru ca tabelele colorate de pe social media să fie justificate. E un document în mare parte tehnic și care nu prezintă interes pentru publicul larg. Pe asta se și bazează, probabil, decidenții noștri. Ai nevoie să fi lucrat cu bugete de acest gen pentru a înțelege ce se întâmplă și după mulți ani de visat aceste cifre, concluzia mea este că drumul e greșit, modalitatea de lucru e greșită, și mai ales sensul e greșit. Gândirea este fundamental greșită. Practic, se pornește de la cum dăm bine ca imagine, iar cifrele trebuie să se alinieze la asta. Evident, nu se aliniază”, a afirmat Dan Diaconu.

Nu mai puțin de 32 de amendamente au fost propuse de consilierii locali la proiectul de buget, însă majoritatea au fost respinse. A trecut, însă, un amendament cu privire la constituirea unui fond de rezervă pentru situații de urgență în valoare de două milioane de lei sau un altul care prevede montarea de module termice în mai multe școli și spitale, în urma unei investiții de 3,5 milioane de lei.