Primăria Timișoara vine în sprijinul celor care doresc să scape de baterii și acumulatori portabili vechi. Astfel, municipalitatea urmează să încheie un acord cu Asociația ECOTIC ce prevede colectarea acestora în câteva puncte din oraș.  
 
 „Pentru atingerea unui nivel ridicat de colectare separată a deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), Primăria Timișoara va  oferi cetățenilor posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deşeurile de baterii şi acumulatori, contribuind astfel în mod activ la reducerea impactului negativ asupra mediului. Asociația ECOTIC, autorizată din 2006 de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca scop unic colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice casate, surse de lumină, baterii și acumulatori. În cadrul viitorului acord, asociația va înființa mai multe puncte de colectare în spațiile cu trafic intens din oraș. Tot în baza acestui acord, ECOTIC BAT va recicla, în numele primăriei, cantitățile de deșeuri de baterii electrice și acumulatorilor portabili colectate de la populație”, a informat Primăria Timișoara.

Durata acordului de colaborare este de un an, începând de la data de semnării lui și se prelungește automat, la expirare, cu câte un an.

Încheierea acestui acord face parte dintr-o strategie mai largă a Primăriei Timișoara care include parteneriate cu asociații și companii, pentru a face mai accesibilă colectarea și reciclarea deșeurilor.