Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, i-a transmis un mesaj dur lui Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș, pe tema zonei cargo care va fi realizată la Aeroportul Internațional Timișoara. Concret, Alin Nica s-a lăudat, în urmă cu câteva zile. cu faptul că s-a întâlnit în Dubai cu un investitor străin cu care a discutat despre construcția acestei zone.

Partea dificilă în astfel de acțiuni de diplomație economică este să explici unor oameni hotărâți și dornici să se implice că, în România, legislația te poate încurca în loc să te ajute, iar colaborarea între instituții nu e tocmai punctul forte al țării noastre. Din punct de vedere al investitorului străin, dacă azi ai luat decizia, în câteva săptămâni bagi excavatorul în teren. Consiliul Județean Timiș încă așteaptă Hotărârea Guvernului pentru trecerea din proprietatea publică a Statului Român şi administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea publică a judeţului Timiş a 46 hectare de teren pentru realizarea centrului intermodal de transport. M-ar bucura mai mult interes pe această temă din partea ministrului Transporturilor, mai ales că este timișorean. M-am așteptat să știe situația de acasă și să înțeleagă oportunitatea unui astfel de proiect”, declara Alin Nica.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu i-a transmis, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, șefului CJ Timiș că instituția pe care o conduce nu are cum să se implice în realizarea zonei cargo pentru că Aeroportul Internațional Timișoara aparține de Ministerul Transporturilor.

Nu are nicio calitate să poarte discuții prin Dubai. Dacă cineva bate la poartă la Jilava și nu știe cum să i se deschidă, nu e treaba mea. Ministerul Transporturilor este proprietar pe un anumit număr de hectare la Aeroportul Timișoara, consiliul județean nu are nicio calitate acolo, niciuna. Dar în schimb Alin Nica s-a dus la un investitor privat, nu știu cine este, spunând că ne-am înțeles cu ăia să facem pe terenul Ministerului Transporturilor. În ce calitate s-au purtat aceste discuții? De ce? Cine este cel care a purtat aceste discuții?”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Mai precis, ministrul Transporturilor a precizat că instituția pe care o va conduce are pregătit un proiect în valoare de șase milioane de euro pentru dezvoltarea zonei Cargo.

Există un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea unei zone cargo pe care o va finanța Ministerul Transporturilor, în valoare de șase milioane euro, și care nu intră pe zona de ajutor de stat pentru că este business. Ministerul finanțează, urmând să încaseze de pe urma dezvoltării infrastructurii respective și este un termen în care se prezintă acest business plan, 15 aprilie. Repet, finanțare de la Ministerul Transporturilor. (…) Dacă vrem să dezvoltăm zona de cargo, nu se dezvoltă că te întâlnești pe stradă în Dubai cu cineva, tu neavând nicio calitate în acest moment. Dar, repet, toate aceste dezvoltări pe zona de cargo se vor face o parte prin investirea celor șase milioane de euro de către Ministerul Transporturilor”, a detaliat Sorin Grindeanu.