Aglomerație mare noaptea trecută în Gara de Nord. 114 refugiați din toată Ucraina au ajuns cu trenul la Timișoara. Aceștia au fost așteptați de numeroși voluntari și reprezentanți ai autorităților locale, care s-au asigurat că au unde dormi și ce mânca.

114 refugiați, dintre care 64 copii, împreună cu animalele lor au ajuns aseară de la București. Tot aseară au ajuns 42 de refugiați de la vama Siret. O bună parte au plecat mai departe spre Ungaria, unii cu trenul, alții cu autocarul în continuare. Câteva persoane au rămas la căminele politehnicii, biserica Agape și alte locații. Biserica Providența a asigurat cina pentru grupul de migranți ajunși azi noapte la Căminul 22 de la UPT. Este o perioadă grea pentru ei și nu știm ce e în sufletele lor. Munca noastră le asigură nevoile de bază, iar privirile lor ne dau energie și speranță să continuăm ceea ce facem. Mulțumim tuturor voluntarilor implicați în acțiunile de ieri! Împreună facem mai mult bine decât fiecare, separat”, au transmis coordonatorii campaniei de solidaritate „Timișoara pentru Ucraina”.

Și Mihai Ritivoiu, noul prefect de Timiș, a fost prezent în Gara de Nord din Timișoara pentru a-i întâmpina pe refugiați.

Pot să vă confirm de la fața locului că voluntarii LOGS – Grup de Inițiative Sociale şi reprezentanții Direcției de Asistență Socială din Primărie fac o treabă admirabilă. I-am asigurat de întreg sprijinul Guvernului, iar de mâine îi voi invita să participe la şedințele Comitetului Județean de Coordonare a Intervenției şi ne vom sincroniza eforturile şi resursele”, a afirmat Mihai Ritivoiu.