Președintele PNL Timiș, Alin Nica, se află într-o pasă proastă de ceva timp. Oricât ar încerca să se profileze drept lider județean nu reușește, fiind considerat în continuare un fel de marionetă în mâna primarului de Sânnicolau Mare, Dănuț Groza. Cam problematic pentru peneliștii timișeni, nu? 

Înghesuit din toate părțile, Nica a lansat, recent, un atac direct la adresa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe care l-a acuzat că ar tergiversa trecerea unor terenuri din proximitatea Aeroportului Internațional Timișoara în proprietatea Consiliului Județean Timiș, condus de același Alin Nica. Pentru a fi convingător, șeful PNL Timiș s-a deplasat tocmai în Dubai, unde s-a întâlnit cu reprezentanții unui grup de afaceri, interesat de dezvoltarea unui proiect de tip cargo-centru intermodal în zona aeroportului.

De bucurie, Nica a anunțat pe pagina sa de Facebook că e pe cale să pună la punct proiectul vieții sale, dar că Grindeanu îl încurcă:

Partea dificilă în astfel de acțiuni de diplomație economică este să explici unor oameni hotărâți și dornici să se implice că, în România, legislația te poate încurca în loc să te ajute, iar colaborarea între instituții nu e tocmai punctul forte al țării noastre. Din punct de vedere al investitorului străin, dacă azi ai luat decizia, în câteva săptămâni bagi excavatorul în teren. Consiliul Județean Timiș încă așteaptă Hotărârea Guvernului pentru trecerea din proprietatea publică a Statului Român şi administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea publică a judeţului Timiş a 46 hectare de teren pentru realizarea centrului intermodal de transport. M-ar bucura mai mult interes pe această temă din partea ministrului Transporturilor, mai ales că este timișorean. M-am așteptat să știe situația de acasă și să înțeleagă oportunitatea unui astfel de proiec”, declara Alin Nica, pe Facebook.

Doar că…situația nu este atât de simplă, iar președintele CJT a intrat într-o zonă periculoasă, la propriu și la figurat. Replica lui Grindeanu a fost un fel de KO tehnic:

„Nu are nicio calitate să poarte discuții prin Dubai. Dacă cineva bate la poartă la Jilava și nu știe cum să i se deschidă, nu e treaba mea. Ministerul Transporturilor este proprietar pe un anumit număr de hectare la Aeroportul Timișoara, consiliul județean nu are nicio calitate acolo, niciuna. Dar în schimb Alin Nica s-a dus la un investitor privat, nu știu cine este, spunând că ne-am înțeles cu ăia să facem pe terenul Ministerului Transporturilor. În ce calitate s-au purtat aceste discuții? De ce? Cine este cel care a purtat aceste discuții”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ups!

Oare Nica nu a știut că și dacă terenul ar fi fost al CJT nu prea e legal să oferi cu dedicație un astfel de proiect, țintit pe o singură firmă? Există o legislație clară, se organizează licitații, concursuri de proiecte, etc…

Dacă acesta e nivelul de pregătire administrativă a farului călăuzitor al PNL Timiș este aproape sigur că județul acesta nu se va dezvolta în următorii ani. În plus, schema gândită de Alin Nica seamănă cu una similară folosită în trecut de Liviu Dragnea, pe vremea când era șeful CJ Teleorman. Sigur că prescurtat e tot CJT, dar parcă bănățenii se cred mai isteți decât cei din sudul țării.

În aceeași zi în care Sorin Grindeanu l-a trimis la plimbare pe Alin Nica, acesta din urmă a declanșat un atac disperat și la adresa USR, partid cu care se află în alianță la CJT, dar și în Consiliul Local Timișoara.

Președintele PNL Timiș a afirmat că USR reprezintă „o plagă” pentru Timișoara, în condițiile în care primăria e condusă și de peneliști, prin viceprimarul Cosmin Tabără. Nimeni nu a înțeles care e strategia politică a lui Alin Nica, însă un lucru este cert: șeful PNL Timiș a dinamitat relațiile cu partenerul local de guvernare, dar și cu cel național.

Asta o fi strategia lui Groza, de la Sânnicolau Mare, iar Nica e cel care o pune în practică?

Alte informații AICI

N. Ivan